Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Αφήγηση Παραμυθιού: η Υπόσχεση

Η Υπόσχεση είναι ένα πρωτότυπο παραμύθι για τις ανταλλαγές πληθυσμών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας το 1922-23, μέσα από τα μάτια μιας Ελληνίδας και μιας Τουρκάλας από τα περίχωρα της Σμύρνης –τις επτάχρονες φίλες Ευγενία και Φάτμα.
Το παραμύθι δημιουργήθηκε από την βραβευμένη ελληνο-βρετανίδα storyteller Anna Conomos, σε συνεργασία με τον Eric Loren και τη δημιουργική ομάδα ‘Story Spinner’ με έδρα το Λονδίνο, με την υποστήριξη του British Council στο πλαίσιο του προγράμματος "Our Shared Europe".
Η Υπόσχεση παρουσιάζεται σε ζωντανές εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια της έκθεσης (δείτε το ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ για τις ημέρες και ώρες). Διατίθεται επίσης σε παιδικό βιβλίο από τις εκδόσεις Ποταμός και σε DVD (στα Ελληνικά, τα Τουρκικά και τα Αγγλικά, με αφηγήτριες την Anna Conomos, την  Ayca Damgaci και την Έφη Βλαχογιάννη). Το παραμύθι συνοδεύει πολίτικο λαούτο από τον μουσικό Νίκο Αγγελόπουλο.
Με την υποστήριξη του British Council, του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών, των Ζαχαροπλαστείων Κωνσταντινίδης και της Vermantia Productions. Η αφήγηση του παραμυθιού στην σελίδα:http://www.twiceastranger.net/site/page/?page_id=3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου